Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Na een jaar geen wedstrijden te hebben gereden is dit een mooie Come-back.
Gestart van de 14de plaats is onze Gele Kanarie geeindigt op de 12de plaats!

einduitslag wedstrijd DM Harzewinkel 1

21 & 22 april was het weer zover. Joshua Das stond weer aan de start voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit keer in de klasse S1 bij het Internationaal Deutsche Meisterschaft. Een klasse waar ook rijders in zitten die in het wereldkampioenschap rijden of hebben gereden. Het was ook de eerste wedstrijd na een jaar afwezigheid door blessureleed en revalidatie. Daardoor was denk ik iedereen toch wel extra gespannen.

Omdat hij een jaar niet gereden had, was daardoor ook nog de vraag of dat hij in de klasse S1 moet rijden of terug moet naar de klasse S2 waar we voorheen in actief waren.

De wedstrijd in Harsewinkel was ook pas de tweede keer dat Joshua op de wedstrijdmotor reed. Twee weken ervoor had hij voor het eerst getraind met die motor, ook in Harsewinkel.

Er worden in Duitsland eerst op zaterdag twee vrije trainingen afgewerkt en daar op volgt één kwalificatie training (tijdtraining).

De vrije trainingen gaan goed en er worden redelijke tijden gereden ten opzichte van de rest. Joshua komt een enkele keer binnen in de pits met de woorden “ja gaat wel lekker”. Als we de 'Zeittraining' ingaan merk ik dat er toch wel spanning is. Er worden weinig aaneengesloten ronden gereden. Hij komt dan ook een keer binnen en meld dat het niet zo lekker gaat als in de vrije trainingen. Uiteindelijk sluiten we tijdtraining af op een 14de plek en tevens startplaats. Met een tijd die uiteindelijk maar 0,002 van een seconde langzamer is dan in de vrije training.

Op zondag beginnen we de dag met een vrije warming-up training. Joshua rijdt wat rondjes en probeert hier en daar nog wat uit. Bochten, rempunten en de speedway bocht.

Alles in Duitsland gaat op een goed geregelde manier. Opstellen in parc fermé, daarna naar de start opstelling.

De start van de eerste manche is goed, hij gaat door waar hij anderhalf jaar geleden mee geëindigd was. Hij pakt een paar plekjes ondanks hij midden in de start gewoed zit. De race is spannend en hij is ook constant in gevecht met een aantal andere coureurs. Er is geen moment van rust. Uiteindelijk weet hij op een mooie 12de plaats te eindigen.

Tussen de twee races controleren we de motor en constateren dat er geen lucht vrij komt uit de achterband. Iets wat wel apart is. We wilden dit toch controleren en oplossen, maar wil je een band wisselen moet de lucht eruit! Uiteindelijk het ventiel gebroken en gelukt. En klaar voor race twee.

Ook de tweede race begint met het zelfde ritueel. En ook nu heeft Joshua weer een super start, zelfs beter dan in de eerste race. In het begin van de race maakt hij alleen een klein foutje bij het uitkomen van de speedway bocht. Hij is er ruim sneller dan de rest en wil dan ook er aan voorbij gaan. Maar bij het insteken glijd de motor over het voorwiel weg. Gelukkig zit Joshua er binnen no time weer op en kan de achtervolging beginnen, maar helaas is hij de aansluiting net kwijt. De rondetijden liegen er niet om en hij doet ongelooflijk zijn best. Helaas lukt het niet om de aansluiting te herstellen. Deze race eindigt dan uiteindelijk op een 13de plaats. En in deze race dan ook maar even de snelste tijd van het weekend rijden.

Die tijden zorgen ervoor in alle waarschijnlijkheid dat een terugkeer naar de S2 niet nodig wordt geacht. We blijven in de S1!

Ook willen wij via deze weg vragen of er mensen of bedrijven zijn die Joshua Das en het Joshuadasracingteam met een financiële bijdrage willen ondersteunen?

We willen héél graag op een nog hoger niveau komen en daar moet hard voor worden getraind. Maar ook om te trainen zijn er materialen en geld nodig en daarvoor vragen wij uw hulp. 

Wedstrijd Harsewinkel 2018

Pitspoes Jan

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.