Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Afgelopen week zijn we met het team naar Mettet, België, gegaan waar jaarlijks een groots Supermoto evenement wordt georganiseerdt. Het is de eerste keer dat Joshua meedoet aan dit evenement. Een evenment waar coureurs komen van ongelooflijk uitéén lopende niveaus.

Rijders die normaal in het Europees kampioenschap of wereldkampioenschap rijden.
Vrijdag ochtend hebben we de eerste vrije training. Joshua rijdt op zijn gemak en heel houden rond en weet in zijn groep een vijfde tijd te realiseren.
Daarna volgt de eerste tijd training en er kan nog een schepje bovenop. De ronde tijd wordt aan gescherpt naar 1 minuut en 7 seconden maar de plek blijft hetzelfde.
later op de dag is de tweede tijd training, Joshua wordt 8ste met een tijd van 1.08.Het was een iet wat chaotische training, in twee delen gereden en hij was in een snelle bocht even onderuit gegaan. Maar de baan is hier en daar dan ook glad en vuil...
De eerste dag van het evenement is dan achter de rug.
Op zaterdag moeten we vroeg ons bed uit, om 9:05 hebben we een start van een kwalificatie wedstrijd voor de kwart finale. Joshua rijdt die wedstrijd goed en eindigt deze als 7de waardoor hij zich automatisch kwalificeert voor de halve finale.
Joshua start in de halve finale van groep 1(!) startend vanaf de vijfde rij. En nu worden de grote verschillen duidelijk. Op de eerste startrij staat bijvoorbeeld een wereldkampioen of een rijder die normaal in het wereldkampioenschap motorcross actief is. Er staan dus wel wat kanonnen bij.
De omstandigheden zijn compleet anders dan de afgelopen dagen. Het heeft geregend. Het is koud. En de baan is spiegel glad. Joshua start vanaf de 25ste plek. Bij de start gaan een paar rijders onderuit. We krijgen een herstart. De herstart is goed, alleen heel voorzichtig nu voor iedereen. Joshua rijdt goed zijn ronden. Alleen omdat er geen computer aanwezig is heb ik nog geen idee welke plek híj geëindigd is.
Joshua is 23ste geworden. Met rondetijden die uiteindelijk gelijk zijn rijders op plek 18 waarbij hij had moeten zitten. Dit houdt in dat hij in de herkansing gaat en dan moet hij bij de eerste 4 eindigen.
Bij de start opstelling van de herkansing race staat de met #106 rijdende Joshua op de tweede startrij.
Joshua heft een super start, komt door op de vijfde plek. En hij gaat er echt voor. Komt zelfs naar voren naar de tweede plek! Hij moet lopende de race weer twee plekken prijs geven maar alles is nog mogelijk en loopt samen met een andere rijder weer in! Maar helaas wordt Joshua door een mislukte inhaal poging van een andere rijder klem gereden. De andere rijder valt en Joshua zit klem. Waardoor hij 4 plekken terug valt. Hierdoor finisht hij buiten de eerste 4 en is de kans op de finale race verkeken. Aan zijn rijden heeft het echt niet gelegen! maar zo zie je dat je niet alles zelf in de hand hebt. Volgend jaar willen we graag in de herkansing!!
Ondanks dat zijn we een gigantisch ervaring rijker en gaan we ons vollop preparen op het volgende seizoen!

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.