Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Het is al weer een paar dagen geleden maar afgelopen weekend was de laatste ONK wedstrijd van het seizoen. Alle aandacht ging uit naar Marcel van Drunen wie nog kampioen kon worden, voor de 8ste keer. Maar voor Joshua zat er ook nog het één en ander in het verschiet.

Joshua staat 5de in het kampioenschap met 15 punten achter Ashley Barber. En het punten verschil met zijn naaste belager is dusdanig dat er echt wel voor gereden moet worden om zijn plek te behouden.

Als we zaterdag in Valkenswaard komen gaan we de baan maar even verkennen. Het asfalt is aardig bekend maar kort, het cross gedeelte is lang en pittig, héél pittig.

Er zijn al snel een aantal rijders die zeggen dat de verhouding niet klopt en te weinig asfalt is om de banden eventueel schoon te rijden. Er word die avond dan ook samen met de KNMV naar gekeken, en de baan word aangepast.

De volgende ochtend beginnen we met de 10 minuten vrije training. Het is voor veel rijders wennen. We zijn ook maar even gaan kijken hoe de rest het ervan afbrengt. Ook het asfalt is glad, zeker bij het ingaan van de nieuw aangelegde sectie gaan de nodige rijders onderuit.

Joshua gaat deze training zonder enige problemen door, enkel een keer in het zand even de controle kwijt en gaat onschuldig liggen.

Daarna is het de beurt aan de tijd/kwalificatie training. Het cross gedeelte is zwaar en het gaat redelijk maar er zijn toch een aantal rijders bij die er iets minder moeite mee hebben. Een 13de trainingstijd is het resultaat. Dat betekend starten op de 4de startrij.

 

Race 1

De start is goed, geen verlies maar ook geen winst. Inhalen op deze baan is lastig. Het kan wel maar dan vooral op het cross gedeelte en dat is lastig als het niet je sterkste punt is. Dus rijden voor wat je waard bent. Maar na enkele ronden wordt de wedstrijd stil gelegd, er is een typisch race ongeluk gebeurt en een rijder blijft liggen. Nadat dit alles geregeld is gaan we opnieuw van start voor een volledige race. Die voor Joshua eigenlijk gewoon verder gaat waar we gebleven waren. Het gaat vooral om positie behoud en dat lukt aardig en hij finisht dan 13de.

 

Race 2

Joshua mag weer starten van de 13de startplek. En deze start gaat goed, gewoon super. Hij weet bij de start al aardig wat plekken goed te maken en komt dan ook bij de eerste 10 het cross gedeelte in. Helaas moet hij in het begin in het cross gedeelte weer een paar plekjes prijs geven maar de uitgangspositie was goed. De eerste ronden zit hij nog voor zijn naaste belager, nr 16. Maar die gaat hem toch in het cross gedeelte voorbij. Het is volhouden, erop blijven zitten en doorzetten. In één van de laatste ronden gaat nummer 16 in het cross gedeelte onderuit, Joshua haalt hem in. Maar bij de volgende doorkomst in dat zelfde crossgedeelte zijn de posities gewisseld. Door vlak bij hem te kunnen eindigen weet Joshua het punten verschil dusdanig te houden dat hij zijn vijfde plek in het kampioenschap behoudt.

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.