Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Wij, Joshua en het team hebben weer een aardige race achter de rug. Zoals gewoonlijk dit jaar hebben we in de ochtend 10 minuten vrije training om de baan te leren kennen.
Het is weer even wennen, maar het is glad.

Het heeft de afgelopen dagen veel geregend. Na een paar ronden iets meer tempo proberen en dan jammer… In een bocht naar rechts van het asfalt de klinkers op, gaat Joshua 180 graden om en plat. Maar opstaan en verder… Alleen komt hij niet verder dan twee bochten… Door de eerdere val zat zijn remhendel vast en ging daar door weer onderuit…
Helaas is er wel één en andere verbogen en onvrijwillig ge-modificeerd aan de motor.
We hebben wat te doen!
En het lukt wel. Ron heeft wel voor hetere vuren gestaan…
Motor klaar, vers rubber eronder en op naar de officiële training.
10 min vrij en 10 min tijd training. En daar weet Joshua een 7de tijd te zetten.

 

Race 1:

De start is goed, en de baan droog. In de eerste bocht geen verlies. Super!!
Maar de baan is glad, de EMC (Enterse Motor Club) heeft en doet er veel aan om dit te verhelpen maar je kunt niet alles voorkomen.
Joshua gaat in de eerste ronde op bodem onderzoek uit… En aangezien dat wel wat tijd in beslag neemt, komt hij als één na laatste op start en finish door. Ja, en dan gaat hij weer, pletterpet op het stuur en gaan. Hij gaat best lekker, zet goede tijden neer en klimt naar voren. Helaas waren zijn rondetijden niet super, constant anders had er iets meer ingezeten dan een 9de plaats.

 

Race 2:

Het weer is wisselvallig de dag wordt echt afgewisseld.
Ik kijk omhoog, weer donkere lucht, maar het lijkt de andere kant op te waaien en heb jij het wel eens tegen de wind in zien waaien?
Rijders de baan op en klaar voor de race. Nou schijnt er gezegd te wezen dat het een WETRACE zou zijn, alleen niet iedereen wist dat. Wij staan op slicks, voor droog weer. Kom maar op. Een enkeling staat op regenbanden??
Starten vanaf de 9de plek en hij komt echt goed weg! Top Joshua!!
En hij gaat lekker, geen verdergaand onderzoek ingesteld. Gewoon rijden!
Het begint te druppelen, hebben ze geen last van! Het leek even te stoppen met regenen, schijn bedriegt!!! Het begint te hozen!!
De wedstrijd leiding legt de race stil! Aangezien er behoorlijk wat rijders op droog weer banden stonden was het onverantwoord!
Zeker gezien de gebeurtenissen in de voorgaande races!

We krijgen een herstart voor een race van 10 minuten. Motor op regenbanden. En starten. Ook deze start was goed en Joshua gaat best goed in de regen. Hij rijdt redelijke rondjes en ploegt net als iedereen door de onverharde modderpoel.
Spectaculaire slides als hij het onverhard uitkomt en heeft het tempo aardig erin zitten. Het resultaat mag er dan ook beste wezen, 6de!!

Totale klassement van de dag als 6de geëindigd!!

We hadden weer het nodige te doen deze dag, maar we hebben weer geweldig genoten met alle aanwezigen.

We hopen dan ook dat jullie er 14 september bij zijn op het “Midland Circuit Lelystad”.

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.