Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Ondanks een klein foutje (je stuurt de snelste rijders van de dag de baan op zonder deze te hebben gecontroleerd) vond ik persoonlijk het evenement in Rockanje top! Vooral het weer heeft op zondag het meest zijn best gedaan. De baan was lang, 2.1 km. De baan was snel. De baan was tussen de villa’s glad. Hier en daar een paaltje, stro balen… de vergelijking met “the Ilse of Man” werd door vele al snel gemaakt.

Dus de één vond het niks en de ander weer geweldig.

Zaterdag laat in de middag aangekomen moesten we nog even wachten voor we naar het Parc Fermé konden. De baan was immers nog in gebruik voor het jaarlijks classic motorrace evenement van Rockanje, ook erg leuk. Nadat we het nodige hadden neergezet en gegeten hebben we de baan maar eens verkend en zoals eerder al vermeld waren de meningen verdeeld. Ach, Joshua had het al aardig in zijn hoofd zitten. Laten we eerst maar gaan slapen. Jammer genoeg begon het in het Zeeuwse land allemaal iets later dan normaal, we konden dus uitslapen. Maar Joshua had er best zin in, het leek immers een beetje op “Man” maar na een paar rondjes kwam hij toch even binnen met een aantal uitspraken, die ik maar niet herhaal… Het ging hard, héél hard en hij kon niet helemaal zijn ritme vinden… De Suzuki liep ook niet helemaal goed met als resultaat een 11de trainings tijd. Eigenlijk best goed als je alles bij elkaar neemt. We dachten dat de Quick Shifter niet goed werkte, dus in ieder geval de batterij vervangen!

 

Race 1:

Starten vanaf de 11de start plek en gaan!!!!
Braaaaaaaapp toch John Mooiman??
De start was helemaal niet verkeerd maar er was duidelijk iets aan de hand. Zat de Kanarie niet goed in zijn veren of was er iets anders aan de hand?
Het één kwam door het ander… Het kanariepietje kwam af en toe zo hard hoofd-schuddend voorbij dat zijn helm dreigde andersom te gaan zitten…
Maar ook wij langs de kant kregen iets in de gaten… De ene ronde komt hij op volle snelheid langs en de andere lijkt het wel een Amerikaanse twee cillinder (sorry!)…
Maar ondanks dat perst Joshua er toch nog een 7de plek uit!
We hebben de motor maar even grondig na gekeken en denken het gevonden te hebben. We kunnen wel iets met zijn allen samen!

 

Race 2:

Joshua staat op de 7de start plek, in ieder geval een rij meer naar voren!
En dat biedt perspectief, want hij had in de gaten dat ondanks alles de snelheid er aardig in zat… Maar je staat dan wel aardig in het midden.
En hij had een goede start! Er zit na de start meteen een slinger in de baan en als je al schouder aan schouder gaat, is het best spannend! (ook voor ons langs de kant!)
Dus wij, vol verwachting, wachten op de eerste doorkomst. Maar het pech duiveltje heeft weer even toe geslagen. De hele meute komt met een bloedgang voorbij maar geen Joshua, verdomme (sorry!).

Van de 24 deelnemers komt hij dus als 24ste langs op grote achterstand!
Maar dan verandert onze Gele Kanarie vaak in een kleine ‘slechtvalk’!!
En komt dan weer met het bekende schuddende koppie snoeihard langs…
Een ronde later komt hij al bijna in het wiel van de voorlaatste langs… hij vliegt hard, heel hard vele seconden sneller dan de rijders voor hem en volgens hem was inhalen lastig op dit snelle circuit… (leugenaar!!)
Hij kwam ronde na ronde naar voren en haalde de één na de ander in. Joshua komt uiteindelijk als 14de over de finish! Helaas waren de tweede Manches ingekort naar 15 minuten in plaats van 20 minuten en dan te bedenken dat hij 5 seconden harder reed per ronde dan de rijder voor hem. Er zat nog meer in, véél meer! Alles bij elkaar reed Joshua een 7de race tijd (in constant race tempo) in de tweede manche!

Joshua heeft ongelooflijk goed gereden! (Heb vertrouwen man!)
Des te meer reden om voor fan te komen kijken in Boekel!
Dat baantje schijnt hem wel te liggen !!!

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.