13 april was voor Joshua Das geen ongeluksdag. Tijdens het tweede race weekend van het supermoto ONK kampioenschap moesten drie wedstrijden gereden worden. Dit alles omdat tijdens het eerste weekend de tweede manche na een zware crash werd stilgelegd en gestaakt. De organisatie van de dag in Zelhem zorgde ervoor dat dat deze ingehaald kon worden.

Dit zorgt uiteindelijk voor een druk schema.

In de ochtend weet Joshua zich tijdens de kwalificatie training keurig als 10de te kwalificeren.

Dat de motor van Joshua snel is, blijkt wel tijdens race 1. Natuurlijk moet je hier en daar ook mazzel hebben... Maar de winter trainingen beginnen al iets terug te betalen…

Na een geweldige race eindigt hij als 7de... Top uitgangspositie voor race 2.

De start van die race is super en hij komt dan ook bij de eerste doorkomst als 5de langs… En houdt dat ook gewoon een paar ronden vol... Helaas glijdt hij in het onverharde even weg maar houdt gelukkig nu wel de motor lopend. Komt dan echt buiten de top 10 door... jammer. Alleen laat hij het er niet bij zitten... En eindigt race 2 uiteindelijk als 9de.

Ja en dan race 3, een hele opgave want dat zijn we niet gewend 3 keer per dag race, 20 minuten + 1 ronde is niet niks. Maar ook nu blijkt dat de trainingen niet voor niks zijn geweest, startende van de negende plek schiet hij naar voren… Het starten gaat steeds beter!! Joshua rijdt voor wat hij waard is en uiteindelijk blijkt dat best veel! Ook nu blijkt dat hij goed gaat en consequent bezig is, lekker in gevecht is met andere coureurs en dan deze race eindigt als 9de... Door dit constante rijden is Joshua uiteindelijk 8th overall geworden en dat is zeker niet verkeerd op zijn tweede wedstrijddag die jaar in een voor hem nieuwe klasse.